Gegratineerde vijg met Gorgonzola
Porties 4
Ingredienten
- 8 vijgen vaste
- 200 g notensla
- 120 g Gorgonzola
- 1 glas sherry
- suiker witte fijne
- pezo
- olijfolie
- 2 soorten azijn
Instructies
- We snijden de vijgen driekwart door, in vier, kruiden deze met peper uit de molen en vullen deze daarna op met kaas.
- Daarna plaatsen we ze in een beboterde, vuurvaste schotel en bakken ze in een voorverwarmde oven.
- Men smelt een viertal soeplepels suiker met een weinig sherry en brengt deze aan het koken zonder te roeren!
- Eens siroop, voegt men er nog een scheut sherry bij, laat nog eens koken om daarna te laten afkoelen.
- Zout, olie en de twee soorten azijn.
- Bediening
- Op een groot bord plaatst men de gekruide noten sla, daarop de gebakken vijgen en napperen met de sherrysiroop.
Notities
De kaas die is achtergebleven in de schotel, lepelt men over de vijgen.