Wild, stoofpotje met boschampignons
Porties 1
Ingredienten
- everzwijn Magere stukjes wild varken
- hert magere stukjes of een pilon van fazant
- ui
- rode wijn
- boschampignons (shitakeeoesterzwam)
- fond wild
- cognac
- laurier
- tijm
- pezo
- jeneverbessen
- boter
- aardappelen
- spek reepjes
- champignons
- bieslook
- vijgen
- honing
Instructies
- Het stoofvlees bereiden (ongeveer 200g per persoon): de 2 soorten vlees apart bereiden want everzwijn is sneller gaar dan hert.
- Het vlees in blokjes snijden van 3 cm op 3 cm.
- Kleuren in boter en kruiden met peper en zout.
- Geëmenceerde ui stoven en bij het vlees voegen.
- Bevochtigen met rode wijn, eventjes laten stoven en dan de wild fond toevoegen.
- Tijm, laurier, jeneverbessen en airellengelei toevoegen.
- Dit alles laten gaarstoven en binden met maïzena, afsmaken en een weinig cognac toevoegen.
- Het vlees van het everzwijn en het hert mengen met elkaar en warm houden.
- Eventueel per persoon een fazanten pilon gaarbakken en er bovenop leggen of het vlees van de bout laten gaarstoven en bij het andere vlees mengen.
- De aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden van 1 cm.
- ¾ gaar koken in gezouten water.
- Champignons in blokjes snijden.
- Spek in fijne reepjes snijden zonder kraakbeen.
- Dit alles bakken in olijfolie en boter, kruiden met peper en zout.
- Bij bediening de gehakte bieslook toevoegen.
- Wanneer men spek gebruikt, steeds opletten met zout.
- De boschampignons borstelen, snijden en gaar bakken in boter met wat gehakte sjalotten en peper en zout.
- Opdienen met vijg besprenkelt met honing.