Paling in het groen
Porties 4 personen
Ingredienten
- 800 gr paling duimdikke
- een weinig boter
- 1 glas witte wijn droge
- 1 glas visbouillon
- 1/4 bot peterselie verse platte
- 1/4 bot zuring,
- handvol kervel
- handvol dragon
- spinazie verse
- bieslook
- limoensap
- citroensap
- pezo
Instructies
- De paling wassen, vinnen verwijderen en in mooie stukken snijden van 7 cm.
- De sjalotjes fijn snijden, aanstoven in boter zonder te kleuren, de stukken paling er bij, laten stoven en een weinig kruiden met peper en zout.
- Bevochtigen met de witte wijn en een weinig laten inkoken, de visbouillon erbij en op een zacht vuurtje laten garen (niet gans gaar!!!!!!!)
- De kruiden fijn snijden, blancheren en direct in ijswater plaatsen. Dit is heel belangrijk om de mooie groene kleur te bewaren. Droog deppen en in een blender fijn malen .
- De saus afsmaken, wat limoen en citroen sap erbij en eventueel een weinig binden.
- Op het laatste moment doen we er de stukjes paling terug bij en warmen deze op, dan pas de groentjes.
- Opdienen in een diep bord.