Oester, holle gemarineerd met fijne kruiden
Porties 10
Ingredienten
- 10 oesters
- 1 rode paprika kleine
- 1 groene paprika kleine
- bieslook verse
- witte wijn
- balsamico azijn
- 1 à 2 blaadjes gelatine
- peper, zout
Instructies
- De oesters openen en het sap opvangen, door fijne chinees laten lopen en bewaren.
- Het vlees uit de schelp verwijderen en de schelp goed afspoelen met water en afdrogen.
- De oester opnieuw in de schelp plaatsen en bewaren in frigo.
- De paprika's opkuisen en in zeer fijne dobbelsteentjes snijden, niet groter dan een kopspeld.
- De bieslook fijn hakken.
- De jus van de oester met de weinig witte wijn koken met peper en zout.
- De gelatineblaadjes toevoegen, laten afkoelen, afsmaken en de garnituur alsook de azijn toevoegen.
- De oester meerdere malen naperen in de jus en in koelkast bewaren
Notities
Serveren op een bordje met vorkje op de bedje van zeezout