Lamstongetje. Duo van lamstongetje
Porties 4
Ingredienten
- 1 kg aardappelen lila
- pezo
- bloem
- olijfolie
- boter
- 1 lamstongetje
- 1/4 prei
- 1/4 selder
- 2 ajuinen
- 2 kruidnagels
- 1 wortel
- tijm
- laurier
- 400 g kalfszwezerikken
- 1/4 prei
- 1/4 selder
- 1 Ajuin
- 3 sjalotten
- 1 wortel
- laurier
- tijm
- room
- Mosterd
- dragon verse
- 1 glas witte wijn
Instructies
- De gewassen en gesneden groentjes alsook de lamstongetjes in koud water opzetten en gaarkoken (1 à 1½ uur).
- Wanneer de lamstongetjes gaar zijn, deze direct pellen en warm houden in de bouillon.
- De zwezerikken goed spoelen en ongeveer 2 minuten pocheren in kokend water, rafraichiren en kuisen (ontdoen van vet en velletjes).
- De groenten wassen, fijn snijden en in boter stoven.
- De zwezerikken erbij doen en bevochtigen met wat wijn en water.
- Aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten stoven.
- Laat afkoelen en snij in schuine sneden van 2 cm (escaloperen), kruiden in bloem wentelen en in boter en olijfolie gaar bakken en warm houden.
- De aardappelen afkoken en gezouten water en daarna in wat boter opwarmen.
- Voor de saus :
- De jus van de zwezerikken doorsteken en wat laten inkoken.
- Room toevoegen en inkoken.
- Afwerken met mosterd, fijn gehakte dragon en boter. Afsmaken