Ganzenlever, gebakken met een portosausje
Porties 1
Ingredienten
- 80 g ganzenlever rauw
- 1 appel gala of ganny smith
- 1 weinig suiker S2
- 1 nootje boter boere
- fleur de sel de Guérande
- peper uit de pepermolen
- 1 dl kippenbouillon
- 10 cl azijn xeres
- 5 cl balsamico azijn
- wat Porto rode
Instructies
- De porto bijna laten uitkoken en met vaste boter afwerken.
- Kruiden peper en zout.
- De lever in stukjes snijden die in een aperitieflepeltje passen. Bakken in een warme pan zonder vetstof, kruiden met peper en zout.
- Bediening
- In een lepeltje leggen, napperen met saus en opdienen.
Notities
Als voorgerecht, zelfde werkwijze, maar met een 60 à 80 gram lever. Men geeft dan ook één of meerdere gebakken stukken fruit zoals appel, peer, perzik, vijgen, enz……….