Hindegebraad in spek met Marsalasaus -888-

Afdrukken

Hindegebraad in spek met Marsalasaus -888-

Porties 4

Ingredienten

  • 700 g Hindegebraad .
  • ontbijtspek
  • 8 salieblaadjes grote
  • 20 cl. Marsala
  • 12 cl. wildfond
  • 8 cl verse room
  • 1 sjalot
  • appelen
  • champignons
  • pezo
  • bindmiddel voor bruine saus evt

Instructies

  • Haal het gebraad 1 u op voorhand uit de koelkast. Oven voorverwarmen aan 200°
  • Schik de speksneden zij aan zij op een snijplank .Leg een salieblaadje op elk sneetje spek . Leg daarop het gebraad , kruid en wikkel het in het spek . Draai het gebraad om en leg het in een ovenschotel ,laat het bakken in de oven . Reken een 20 min per 500gr .
  • Fruit ondertussen het sjalotje in de olie . Giet er na 5’ de Marsala en de wildfond bij en laat op een fel vuur tot de helft inkoken Filter en giet opnieuw in de steelpan . Doe er de room bij en laat zachtjes sudderen controleer de kruiding .
  • Dek het gebraad af met folie en laat 5’ op een warme plaats rusten .
  • Snij het in sneden en dien op met de saus . Serveer met dennenappeltjes ,gebakken champignons en gepocheerde appeltjes
  • .

Notities

Robert