Hindegebraad in spek met Marsalasaus -888-
Porties 4
Ingredienten
- 700 g Hindegebraad .
- ontbijtspek
- 8 salieblaadjes grote
- 20 cl. Marsala
- 12 cl. wildfond
- 8 cl verse room
- 1 sjalot
- appelen
- champignons
- pezo
- bindmiddel voor bruine saus evt
Instructies
- Haal het gebraad 1 u op voorhand uit de koelkast. Oven voorverwarmen aan 200°
- Schik de speksneden zij aan zij op een snijplank .Leg een salieblaadje op elk sneetje spek . Leg daarop het gebraad , kruid en wikkel het in het spek . Draai het gebraad om en leg het in een ovenschotel ,laat het bakken in de oven . Reken een 20 min per 500gr .
- Fruit ondertussen het sjalotje in de olie . Giet er na 5’ de Marsala en de wildfond bij en laat op een fel vuur tot de helft inkoken Filter en giet opnieuw in de steelpan . Doe er de room bij en laat zachtjes sudderen controleer de kruiding .
- Dek het gebraad af met folie en laat 5’ op een warme plaats rusten .
- Snij het in sneden en dien op met de saus . Serveer met dennenappeltjes ,gebakken champignons en gepocheerde appeltjes
- .
Notities
Robert