Kabeljauwhaasje met pesosaus en puree met bieslook -887-
Porties 4
Ingredienten
- 4 kabeljauwfilets
- 4 pruimtomaten
- olijven zwarte ontpit
- 20 cl olijfolie
- 2 cl wijnazijn
- 125 gr tapenade groene olijven
- 500 gr aardappelen voor puree
- melk
- bieslook
- pezo
- nootmuskaat
- basilicum verse
Instructies
- Tomaten ontvellen en ontpitten en daarna in kleine stukjes snijden . Vermeng deze met de azijn ,de gehakte verse basilicum en de olijfolie . Verwarm deze saus zachtjes op het vuur zonder te laten koken .
- Maak een lekkere puree en meng er de bieslook en een sjalotje onder .
- Bak beide zijden van de kabeljauw in olijfolie in een pan en zet ze daarna gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180° .
- Leg de warme puree op een bord , smeer de kabeljauw in met de tapenade en lepel er een beetje saus over en eventueel 2 zwarte olijfjes . Afwerken met een blaadje basilicum
Notities
Flesje Chablis d’r bij en t’ is in orde .
Robert
Robert