Gevulde champignons met Ardense ham -908-

Print Friendly, PDF & Email

 

Afdrukken

Gevulde champignons met Ardense ham -908-

Porties 20

Ingredienten

  • 20 champignons mooie witte
  • 6 sneden Ardense ham
  • 4 eetlepels kaas geraspte
  • 0,5 ui
  • 0,5 teentje look
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 200 gram gehakt varken / kalf
  • pezo
  • muskaatnoot
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels peterselie

Instructies

  • Haal de steeltjes ui de champignons. Maak deze indien nodig schoon. Hak ze fijn samen met de ui en look.
  • Verwarm de oven op 250 graden.
  • Smelt de helft van de boter en stoof daarin de ui, look, steeltjes samen met de laurier, tijm en rozemarijn aan. Doe er daarna het gehakt bij en laat al roerend stoven en kleuren.
  • Kruiden met pezomus, tomatenpuree en gehakte peterselie toe. Neem de pan van het vuur.
  • Snijd 2 plakken ham fijn en voeg bij het gehakt. Haal de takjes tijm, rozemarijn en blaadjes laurier uit de pan.
  • Vul nu de hoedjes van de champignons met de vulling. Bestrooi met geraspte kaas en leg er een stukje ham bovenop. Leg de champignons in een beboterde schaal en laat een kwartier bakken in de oven.

Notities

Van Roy Luc