Bruchetta van stokbrood met kwarteleitjes. -907-
Porties 16
Ingredienten
- 1 stokbrood
- 8 sneden ham serano
- olijfolie
- 200 g roomkaas
- 16 kwarteleitjes
- 1 bot peterselie
- 1 bussel bieslook
- 1 potje basilicum
- 1 tuiltje dille
- pezo
- enkele blaadjes veldsla muizenoortjes
Instructies
- Snijd het stokbrood in sneden van +/- 2 cm. Strijk ze in met olijfolie en bak ze goudbruin in een pan of in de oven. Laat even afkoelen.
- Snij de kruiden fijn en voeg bij de kruidenkaas.
- Smeer de kruidenkaas op de sneedjes stokbrood. Lag daarop een paar blaadjes veldsla. Dan leg je een ½ sneedje ham. Als laatste bak je de kwarteleitjes in een pan (paardenoogjes). Breng ze niet te kort bij mekaar zodat je met een ringetje een mooi rondje geel en wit kan uitsteken.
- Leg een gebakken eitje op elk toastje. Werk af met wat pezo.
Notities
Tip: de kwarteleitjes kan je makkelijk breken met een mes.
Van Roy Luc