Noorse skrei, geroosterde met uienkrokantje -648-

Afdrukken

Noorse skrei, geroosterde met uienkrokantje

Ingredienten

  • 4 stukken skrei Noorse
  • 2 aardappelen
  • 4 uien grote
  • 1/2 l rode wijn
  • 1 eetlepel wijnazijn rode
  • 2 eetlepels honing

Instructies

  • Hak de uien fijn, laat ze zweten in olijfolie.
  • Voeg de rode wijn toe en laat tot 3/4 inkoken.
  • Voeg de rode wijnazijn toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Voeg de honing toe en laat gedurende 1/2 uur op zacht vuur koken.
  • Rasp de aardappelen, maak twee platte koeken van ongeveer 7 cm diameter en bak ze in een goed warme pan. Ze moeten zacht zijn vanbinnen en krokant aan de buitenkant.
  • Spreid de uienconfituur over een koek en sluit af met de tweede.
  • Kruid de vis en bak in een warme pan.
  • Bediening
  • Serveer de stukken skrei met een vierde van de knapperige aardappelkoek met de gekonfijte uien.