Asperges, duo van witte en groene.
Porties 4
Ingredienten
- 12 asperges groene ,geen fijntjes
- 12 asperges witte
- 100 g morillen gedroogde of 200g verse
- 5 cl olijfolie
- 2 sjalotjes
- 50 cl Kippenbouillon
- 100 g boter
- 1 soeplepel peterselie grof gehakte
- weinig peterselie platte
- pezo
Instructies
- De gereinigde asperges beetgaar koken in gezouten kokend water.
- Witte en groene asperges apart en direct in ijswater afkoelen.
- Daarna de asperges in grove schuine stukken snijden (ongeveer twee à drie centimeter).
- De fijn gesneden sjalotjes in een weinig boter blank stoven en de grof gesneden morillen aan toevoegen.
- De asperge stukken lichtjes aanstoven in wat boter en olie en bij de champignons voegen.
- Dit alles bevochtigen met de kippenbouillon en op een zacht vuurtje laten gaarstoven.
- Afsmaken en afwerken met boter.
- Op het laatste moment de grof gehakte peterselie toevoegen.
- Bediening
- Op een warm plat bord, in het midden van het bord verdeelt men alles en men werkt rondom af met enkele gewassen blaadjes platte peterselie.
Notities
Voor het schillen van de asperges worden die zo plat mogelijk gelegd en men begint van de punt naar het onderste deel. Indien mogelijk de asperges in een stomer garen. De asperges in botten doen om te koken en als het kan rechtstaand zonder de punten in het water te leggen. Gedroogde morillen kunnen aarde bevatten, leg ze in wat water om te weken Voor de meeste andere recepten worden ze veelal geweekt in rode porto. De gereinigde asperges altijd bewaren in een vochtige doek. Het houterige gedeelde wordt niet gebruikt.