Irish-coffecream met baileys in glas. -812-
Porties 12
Ingredienten
irish-coffecream
- 2 eidooiers
- 60 g suiker
- 1 blaadje gelatine
- 1 eetlepel koffie extract
- 60 ml melk
- 375 ml room
- scheutje whisky
Créme van koffie en baileys
- 150 g suiker
- 50 g water
- 50 g koffie sterke
- 150 g room
- 25 g baileys
Papierdun koffiekoekje
- 25 g suiker
- 20 g water
- 2 g koffiepoeder
- 30 g bloemsuiker
- 30 g bloem
- 1 eiwit
Instructies
Voorbereiding
- Gelatine weken
- Klop de 375 g room tot zachte pieken en zet in de koelkast
- Weeg alle ingrediënten af en zet alles per bereiding klaar.
Créme van koffie en baileys
- Laat water en suiker karameliseren
- Vioeg er de room en de sterke koffie aan toe.
- Laat lichtjes koken
Irisch coffeecream
- Laat de melk koken
- Klop intussen de eidooiers met de suiker (ruban)
- Giet de melk op de ruban en bind op het vuur (porter à la nappe)
- Voeg van het vuur de uitgeknepen gelatineblaadjes, de koffie-essence en whisky toe. Laat afkoelen
- Voeg als het mengsel wat afgekoeld is de geslagen room toe.
Papierdun koffiekoekje
- Laat water en suiker goed koken en laat afkoelen tot 70° C
- Voeg er de oploskoffie aan toe en meng
- Voeg er de gezeefde bloem en poedersuiker aan toe.
- Voeg op het einde het eiwit toe (goed mengen en mixen)
- Strijk het beslag dun uit op een siliconenmat
- Bak in een voorverwarmde oven af op 170°C (5 minuten)
Afwerking
- Leg eerst een laagje créme van koffie onderaan het glaasje.
- Daarboven doe je de mousse van Irish coffee
- Werk af met het koekje.