
Zeetong, gevulde met grijze garnalen, kruidenpuree en witte wijnsaus -811-
Porties 4 pers
Ingredienten
Zeetong
- 4 stuks zeetongen zonder vel, 3/1 kg
- 1 stuk prei
- 200 g grijze garnalen
- 60 g boter
- 1 dl olijfolie
Witte wijnsaus
- 2 dl room
- 2 dl witte wijn
- 2 dl visfumet
- 1 sjalot
- laurier
- peperkorrels
Kruidenpuree
- 800 g bloemaardappelen
- 50 g boter
- 2 dl melk
- Dille
- bieslook
- kervel
Instructies
Bereiding zeetong
- Knip zorgvuldig het buitenste randje met de zijgraten van elke tong weg, verwijder de kop en kuit van de tong.
- Spoel de vissen onder de kraan en dep ze droog.
- Kruid de zeetong met peper en zout langs beide zijden
- Kleur de tongen in een anti-kleefpan met wat olie en boter. Vermijd dat de boter verbrandt.
- Leg de gekleurde tongen op een GN plaat en gaar verder in de oven op 175°C.
- Was en snij de prei fijn, stoof aan in wat boter en kruid.
- Fileer de zeetongen en vul ze met prei en garnalen. Fileren. leg de zeetong met de kop naar u toe en schuif de twee filets met een spatel naar buiten. De staart, de laatste +/-5 cm, blijft vast. Til de graad op en verwijder hem.
Aardappelpuree met groene kruiden
- Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water, giet af en pureer.
- Voeg boter, melk, peper, zout en muskaatnoot toe. Meng met de fijn gehakte kruiden.
Witte wijnsaus
- Kook de wijn met de sjalot, peperkorrels en laurier in tot 1/2.
- Kook de room en de visfumet ook in tot 1/2
- Passeer de wijn door een puntzeef en voeg alles bij elkaar, kook nog wat verder in. Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Nappeer de witte wijnsaus over de gevulde zeetong en plaats deze in de oven op 175°C een 6 tal min.