Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Kalkoenfilet stroganoff en tuinsla
Porties
4
Ingredienten
700
g
kalkoen
filet
weinig
wodka
1/4
l
room
1
soeplepel
tomatenpuree
100
g
ajuin
1
rode paprika
1
groene paprika
250
g
champignons
1/2
bot
peterselie
1
beetje
boter
100
g
tuinkers
rosti's
of kroketten, 6/7 de man of gebakken aardappelen
Instructies
De kalkoenfilet goed opkuisen en kruiden, kleuren in de pan en verder laten gaarbakken in een voorverwarmde oven.
De paprika's kuisen zodat men enkel de mooie stukken over heeft.
In gelijke dobbelsteentjes snijden.
Beetgaar afgebakken in een weinig boter en kruiden met paprikapoeder.
Dit dient dan als garnituur voor de saus samen met de in vier gesneden en gebakken champignons en veel fijn gehakte peterselie.
De rest van de paprika's (de steeltjes, zaadjes, enz.) worden samen met de gesneden ajuin gestoofd.
De tomatenpuree en paprikapoeder toevoegen en een weinig laten stoven.
Blussen met een weinig wodka.
Room toevoegen en alles zachtjes laten stoven gedurende 30 minuten.
Door een zeef steken en afsmaken.
Eventueel nog wat wodka, garnituur toevoegen en afwerken met een beetje boter.
Bediening
Op een groot warm bord, het vlees wordt genapeerd met de saus en boven aan het bord plaatst men de gebakken rösti's en een beetje tuinkers.
Notities
De kalkoen niet te droog laten worden. De paprikastukjes op het laatst bakken voor het behoud van de kleur.