Scampi's en Sint-Jakobs vruchten met gewokte groenten en champagnesaus -866-
Porties 4
Ingredienten
- 4 sint-Jakobs vruchten horizontaal gehalveerd
- 8 scampi's gepeld en zonder darmkanaal
- prei in blokjes
- wortelen in blokjes
- courgette in blokjes
- rode paprika in blokjes
- 1 glas champagne
- 2.5 dl roomolie
- 1 bosje koriander heel fijn gehakt
- cayenne
- pezo
Instructies
- Snij prei, courgette,wortel, rode paprika, ... in kleine blokjes voor de brunoise.
- Hak de koriander fijn.
- 2 Verhit wat olie in de wok en roerbak de groenten beetgaar.
- Kruid met peper en zout en roer er op het einde wat gehakte koriander door.
- Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal.
- Halveer de sint-jakobsvruchten horizontaal.
- Bak in een pan met antiaanbaklaag de scampi's en de sint-jakobsvruchten kort aan (zo'n 2 à 3 minuten) en kruid met peper en zout.
- Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
- 4 Blus de pan waarin u de scampi's en de sint-jakobsvruchten gebakken hebt met de champagne en roer er de room door.
- Laat een beetje inkoken en kruid met peper en zout.
- Serveren :
- Schep op elk bordje wat groentebrunoise en schik er een halve sint-jakobsvrucht, een scampi, een halve sint-jakobsvrucht en nog een scampi op.
- Lepel er wat van de champagnesaus naast. Werk af met cayennepeper en nog wat gehakte koriander. Serveer meteen.
Notities
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/1774/scampis-en-sint-jakobsvruchten-met-gewokte-groenten-en-champagnesaus
Robert