Varkenshaasje met schorseneren
Porties 4
Ingredienten
- 1 kg varkenshaasje
- 600 g schorseneren
- 600 g aardappelen
- 1 ui
- boter
- Blanke roux
- melk
- room
- 2 eieren
- pezo
- muskaatnoot.
- 1 glas rode wijn
- beetje demi-glace.
Instructies
- Het vlees opkuisen en aankleuren in een pan met wat boter en kruiden met peper en zout.
- Daarna het vlees op een ovenplaat zetten om daarna voor gebruik in een voorverwarmde oven te garen.
- De aardappelen afkoken in gezouten water en afwerken met wat gehakte peterselie.
- De schorseneren met een fijn schiller reinigen en in water leggen opdat deze wit blijven.
- Gaar koken in gezouten water.
- Afsmaken met gesmolten boter, peper, zout en muskaatnoot.
- Eventueel kan men de schorseneren opdienen.
- - met een mousseline saus (eidooiers met witte wijn, citroen en gesmolten boter).
- - met een bechamelsaus (een weinig kookvocht met room gebonden met een blanke roux en afgesmaakt met peper, zout en muskaatnoot).
- Wanneer men het vlees gekleurd heeft, voegt men in de pan de gesneden ui toe en aanstooft.
- Deglaceren met rode wijn en daarna wat demi-glace.
- Aanstoven, door zeef steken en afsmaken.
- Bediening
- Op een warm bord het vlees onderaan leggen en lichtjes met de saus overgieten.
- Boven aan de aardappelen en de groentjes.