Citroenjenever Maison
Porties 10
Ingredienten
- 75 g griessuiker
- 10 frambozen
- 4 dl mineraalwater
- 3 citroenen
- 4 dl jenever jonge
- 10 blaadjes munt
Instructies
- Draai de rand van 10 champagne glazen even op een halve citroen en duw vervolgens in de griessuiker op een bordje.
- Leg in elk glas een framboos en overgiet met een bodempje water of neem een bakje om ijsblokjes te maken.
- Leg er de framboosjes in en vul deze met water.
- Plaats de glazen of bakje 2 uren in de vriezer.
- Verwarm het mineraalwater en los er de suiker in op.
- Laat deze suikerstroop afkoelen.
- Was 1 citroen grondig, schil hem fijn en snij de schil in reepjes (= zeste).
- Pers de citroenen en zeef het sap.
- Meng de jenever, het citroensap en suikerstroop.
- Laat goed afkoelen en schenk in de gekoelde glazen.
- Versier met een muntblaadje en een citroenzeste.