Eendenborstfilet op zijn vel gebakken
Porties 2
Ingredienten
- 11 eenden borstfilet
- boter
- peper
- zout
- 1 sjalot
- kardemon
- rode wijn
- eendenfond
- aardappelen
- mange tous fijne peultjes
- peterselie
Instructies
- De eendenborst pareren en fijne inkepingen geven in de vetlaag.
- Aankleuren in een hete pan met de vetzijde eerst, omdraaien en aankleuren.
- Op een plaat leggen en kruiden met peper en zout.
- Daarna in de oven op 180 °C laten afbakken (ongeveer 8 minuten).
- Saus :
- De sjalotjes stoven en deglaceren met rode wijn, laten inkoken.
- De eendenfond, kardemon aan toevoegen en zachtjes laten trekken
- Door fijne zeef steken, afsmaken en op het laatste afwerken met de boter.
- Aardappelen :
- 3 aardappeltjes per persoon in kasteelvorm, gaarkoken en daarna kleuren in warme boter en wat olijfolie.
- Groentjes :
- De peultjes in fijne julienne snijden en beetgaar koken.
- Blancheren en onmiddellijk in koud water doen schrikken om de kleur te behouden.
- Opwarmen in boter met wat sjalotten en kruiden met peper en zout.