Drumsticks, gemarineerde -958-

 

Afdrukken

Drumsticks, gemarineerde -958-

Porties 4 hapjes

Ingredienten

  • 4 drumsticks
  • 30 g gember stukje knol
  • 1 teentje look
  • 1 citroen onbehandeld
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • snuifjes kippenkruiden
  • 3 eetlepels honing
  • 1 dl olijfolie
  • pezo

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Neem een vlakke mengschaal of braadslede en schenk er een bodem olijfolie in. Strooi er ook een flinke snuif komijnpoeder bij.
  • Rasp de gele schil van een (onbehandelde) citroen in de schaal en knijp er ook het sap bij. Gebruik enkel de zeste van de dunne gele schil. Het witte deel eronder smaakt te bitter.
  • Pel de look en plet de teen tot pulp, of rasp hem fijn.
  • Schil het stukje gember en rasp de vezelige knol. Roer de look- en gemberpulp door de marinade.
  • Knijp of lepel de honing in de marinade en voeg wat peper van de molen en een snuif zout toe.
  • Wentel de drumsticks door het zoetzure mengsel en schik ze in de schaal. Bepoeder de stukken kip met wat kippenkruiden.
  • Dek de schaal met kip af met een vel aluminiumfolie.
  • Schuif de schaal met drumsticks in de hete oven van 180°C. Bak ze gedurende zo’n 60 minuten. Verwijder na een half uur het vel aluminiumfolie.

Notities

Dagelijkse Kost