Spek en witte pens, surf-en-turf-hapjes, -957-
Porties 20 hapjes
Ingredienten
- 10 scampi's gemarineerde, 'jumbo'
- 2 pensen witte
- 4 sneetjes spek gerookt
- 0,5 jonagoldappel
- 0,5 cm gember
- 2 eetlepels guacamole milde
Instructies
Voor de pens-scampispiesjes:
- Snij 1 pens in 10 gelijke schijfjes. Prik elk schrijfje samen met een scampi op een spiesje. Maak zo 10 spiesjes.
- Bak de pens-scampispiesjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin op de barbecue.
- Lepel over elk pens-scampispiesje 1/4 koffiel. guacamole.
Voor de pens-spekrolletjes:
- Rasp de halve appel en de gember en meng onder elkaar.
- Snij de andere witte pens in de lengte open. Vul met het appel-gembermengsel en wikkel er het gerookt spek rond.
- Bak de pens ± 10 min. aan alle kanten goudbruin op de barbecue. Snij in 10 schijfjes en prik op een leuke prikker.
Notities
Colruyt