Spek en witte pens, surf-en-turf-hapjes -957-

Print Friendly, PDF & Email

 

Afdrukken

Spek en witte pens, surf-en-turf-hapjes, -957-

Porties 20 hapjes

Ingredienten

  • 10 scampi's gemarineerde, 'jumbo'
  • 2 pensen witte
  • 4 sneetjes spek gerookt
  • 0,5 jonagoldappel
  • 0,5 cm gember
  • 2 eetlepels guacamole milde

Instructies

Voor de pens-scampispiesjes:

  • Snij 1 pens in 10 gelijke schijfjes. Prik elk schrijfje samen met een scampi op een spiesje. Maak zo 10 spiesjes.
  • Bak de pens-scampispiesjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin op de barbecue.
  • Lepel over elk pens-scampispiesje 1/4 koffiel. guacamole.

Voor de pens-spekrolletjes:

  • Rasp de halve appel en de gember en meng onder elkaar.
  • Snij de andere witte pens in de lengte open. Vul met het appel-gembermengsel en wikkel er het gerookt spek rond.
  • Bak de pens ± 10 min. aan alle kanten goudbruin op de barbecue. Snij in 10 schijfjes en prik op een leuke prikker.

Notities

Colruyt