Tongrolletjes met wakame, mosselen en garnalen. -881-
Porties 4
Ingredienten
- 8 tongfilets
- handvol wakame in water geweekt
- Pezo
- 20 mosselen gekookt met een scheut wijn
- 50 gr. garnalen
- aardappelpuree
- 12 oesterblaadjes
- handvol zeekraal 2 min gekookt
- erwtenscheuten
Instructies
- De tongrolletjes kruiden, open leggen en bedekken met een beetje wakame , de vis oprollen en vastprikken met een stok(je). Alles schikken op in een beboterde ovenschotel .
- De mosselen koken met een scheut wijn laten open gaan en opzij zetten .
- Zeekraal effkes blancheren in water .
- De bouillon ( kip en vocht van de mossels ) samen met de room laten inkoken tot de helft . Afwerken met boter en af smaken met limoensap .
- De puree heel smeuïg maken , in een spuitzak doen .
Notities
Opdienen:
Op ieder bord 2 tongrolletjes leggen , een 5 tal mossels errond , 3 of 4 toefkes puree spuiten .
Saus over gieten , kleine pollepel , en afwerken met 3x een oesterblad en een beetje erwtenscheuten .
Op ieder bord 2 tongrolletjes leggen , een 5 tal mossels errond , 3 of 4 toefkes puree spuiten .
Saus over gieten , kleine pollepel , en afwerken met 3x een oesterblad en een beetje erwtenscheuten .
Soetemans Robert