Peren, gepocheerde met vanille en steranijs, geserveerd met amandelcrumble en een bolletje kastanje-ijs -1007-

 

Afdrukken

Peren, gepocheerde met vanille en steranijs, geserveerd met amandelcrumble en een bolletje kastanje-ijs -1007-

Ingredienten

  • 2 gieser wilde man peertjes stoofperen
  • 20 g amandelen
  • 1 bolletje kastanje ijs of chocolade ijs
  • 1 vanillestok volstaat voor 18 personen
  • 1 steranijs volstaat voor 18 personen
  • 1 lepel suiker

Instructies

  • De amandelen roosteren en achteraf blenderen voor de crumble.
  • De peertjes schillen en blancheren in water, suiker, vanille stok en steranijs tot ze gaar zijn, de peertjes eruit halen. In 2 snijden, klokhuis er uit.
  • Ondertussen de jus zeven, terug op het vuur zetten en helemaal laten inkoken tot een siroop.
  • We serveren de peren in een diep bordje, overgieten met de siroop, werken af met het bolletje ijs en de crumble