Bloemkool roomsoepje met grijze garnalen
Porties 4
Ingredienten
- 1 prei
- 1/2 selder witte
- 2 ajuinen 150g
- bloemkool
- 50 g garnalen
- 1 dl room
- peterselie Gehakte
- pezo
- kippenbouillon
Instructies
- De basisgroenten goed spoelen, snijden en wassen.
- Stoven in wat boter.
- ¾ van de bloemkool aan toevoegen + alle harde delen.
- Bevochtigen met bouillon (1,5 liter) koken en 30 minuten laten trekken.
- 2 x doorsteken (handmixer en zeef).
- Room toevoegen en afsmaken.
- De rest van de bloemkool gebruiken om kleine roosjes te maken.
- De soep opnieuw aan de kook brengen.
- Van het vuur nemen en de roosjes toevoegen.
- In soepbord doet men wat garnalen en gehakte peterselie en op het laatste de kokende soep.
Notities
Bloemkoolsoep de dag zelf maken, wordt heel snel zuur.