Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Bloemkool roomsoepje met grijze garnalen
Porties
4
Ingredienten
1
prei
1/2
selder
witte
2
ajuinen
150g
bloemkool
50
g
garnalen
1
dl
room
peterselie
Gehakte
pezo
kippenbouillon
Instructies
De basisgroenten goed spoelen, snijden en wassen.
Stoven in wat boter.
¾ van de bloemkool aan toevoegen + alle harde delen.
Bevochtigen met bouillon (1,5 liter) koken en 30 minuten laten trekken.
2 x doorsteken (handmixer en zeef).
Room toevoegen en afsmaken.
De rest van de bloemkool gebruiken om kleine roosjes te maken.
De soep opnieuw aan de kook brengen.
Van het vuur nemen en de roosjes toevoegen.
In soepbord doet men wat garnalen en gehakte peterselie en op het laatste de kokende soep.
Notities
Bloemkoolsoep de dag zelf maken, wordt heel snel zuur.