Meloenparels. Consommé van meloenparels met verse munt
Porties 8
Ingredienten
- 1 kg meloenen liefst 3 verschillende soorten
- 300 g suiker fijne
- 1 bos munt verse
- 1/2 liter Muscat de Beaumes de Venise
Instructies
- Een siroop maken van ½ liter water, ½ liter Beaumes de Venise en 300g suiker.
- Laten koken en afkoelen
- Muntblaadjes fijn versnipperen.
- De meloenen schillen, ontpitten en de jus opvangen.
- Bolletjes maken met behulp van een parisienne lepel.
- De restjes wrijft men door een fijne zeef en het sap voegt men bij de siroop.
- De bolletjes meloen aan de siroop toevoegen, goed laten afkoelen in frigo en bedienen op een soepbord.
Notities
3 soorten meloenen vb. citroenmeloen (wit) – Cavaillon (oranje) en een roze soort. Eventueel kan men een bolletje meloensorbet op het bord bijleggen.