Tiramisu met framboos en verse frambozencoulis -743-

Afdrukken

Tiramisu met framboos en verse frambozencoulis -743-

Porties 8 pers

Ingredienten

  • frambozencoulis AANKOOP*, of zelf maken: water,frambozen, suiker, steranijs** //
  • 130 ml water of frambozencoulis kopen
  • 50 g Poedersuiker of frambozencoulis kopen
  • 350 g frambozen of frambozencoulis kopen
  • 1 steranijs of frambozencoulis kopen
  • ----Tiramisu
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml slagroom 40 % vetgehalte
  • 100 g frambozenconfituur Potje SO fruit van Materne frambozen te vinden in de koelafdeling Delhaize
  • ----Afwerking
  • 8 frambozenmeringue te vinden bij Delhaize ( bakkerij )
  • 8 blaadjes verse munt
  • 100 g amandelschilfertjes roosteren in een antikleefpan zonder vetstof

Instructies

  • Frambozencoulis : Kook de frambozen, water, suiker, en steranijs 20 min zachtjes tot een compote. Zeef door een mousselinezeef tot een homogene coulis. laten afkoelen.
  • Tiramisu : Klop de room op - Meng de mascarpone met de frambozenconfituur en meng er daarna de room zachtjes onder.
  • Opbouw van het glas : verkruimel de meringue en giet er wat coulis over. Schep er een sl mascarpone mengsel over en daarna wat coulis langs het glas over dit mengsel. Zet 2 uren koel in de koelkast .
  • Afwerking: Versier met wat amandelschilfertjes een framboos en een vers muntblaadje.