Kalfsniertjes op mijn wijze
Porties 5 pers
Ingredienten
- 2 kalf nieren
- 1 bot dragon verse
- 1 ui of sjalot
- 1 bot lente uitjes mooie
- 150 g champignons mooie witte
- 2 dl gevogelte fond Knorr pasta
- scheut Madeira flinke scheut
- 0,25 l room
- wat boter
- pezo
- krieltjes of rijst naar keuze
Instructies
- Pel de niertjes. Goed af spoelen onder stromend water, daarna eventjes in koud water weken (10 minuten). Deze dan in de lengte door snijden en zoveel mogelijk wit verwijderen
- De ui fijn versnijden. De dragon grof hakken De champignons in kwartjes verdelen en deze mooi in boter kleuren
- De niertjes aan kleuren in een hete pan met boter en daarna een tiental minuten laten sudderen Kruiden met peper en zout
- De niertjes verwijderen en de pan met de Madeira wijn deglaceren en daarna bevochtigen met de gevogelte fond. Eens laten opkoken en daarna door een fijne zeef steken
- Alles terug in de pan doen de niertjes erbij terug aan de kook brengen. De room en de garnituren toevoegen nog wat laten sudderen af smaken Eventueel een weinig binden
- Opdienen op een warm bord met rijst of gebakken aardappels