Witloof in bladerdeeg. -952-

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Afdrukken

Witloof in bladerdeeg. -952-

Porties 5 hapjes

Ingredienten

  • 1 struik witloof niet te dik
  • 1 velletje bladerdeeg 13 cm x 13 cm Delhaize
  • 1 snede ham verschillende mogelijkheden naar gelang de smaak
  • 35 g roquefort
  • beetje eigeel
  • Pezomus

Instructies

  • Begin met de witloof te kruiden en te stoven tot hij beetgaar is. Dit kan je best reeds van de dag voordien doen. Zo kan je hem laten uitlekken. Dit is heel belangrijk omdat er dan geen vocht op het bladerdeeg komt.
  • Leg het vel bladerdeeg op de tafel. Bedek dit vel met een snede ham.
  • Snijd vervolgens de stronk witloof over de lengte in twee. Verdeel de kaas over het snijoppervlak van de halve witloof. Leg dan de andere helft daarbovenop.
  • Rol op tot een worst. Het uiteinde van het bladerdeeg smeer je in met eigeel en dan rol je de worst verder aan. Zorg ervoor dat de sluiting onderaan ligt. Strijk de worst in met de rest van het eigeel. Leg op een bakpapier en snij de worst in repen van +/- 2 cm.
  • Warm de oven voor op een temp van 210 graden.
  • Laat dan het bladerdeeg ongeveer 25 minuten bakken tot het bladerdeeg opgekomen is en goudbruin ziet.
  • Steek een tandenstoker in een plakje en dien op.

Notities

Van Roy Luc