Fruit. Pavlova met rood fruit. -535-

Afdrukken

Fruit. Pavlova met rood fruit.

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 4 eiwitten
  • 150 g kristalsuiker
  • 250 g fruit vers, aardbeien frambozen bosbessen…
  • 750 ml slagroom
  • 1 koffielepel vanillesuiker voor bij de slagoom
  • 1 theelepel wijnazijn
  • 1/2 theelepel Maïzena
  • 1/2 bot peterselie
  • 1 beetje boter
  • 100 g tuinkers
  • aardappelen voor te bakken

Instructies

  • Klop de eiwitten bijna stijf in de keukenrobot. Doe er dan de suiker, wijnazijn en de maizena bij. De azijn zorgt ervoor dat de meringes stijf zullen blijven.
  • Als de eiwitten stijf zijn en mooi glanzen smeer je ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat je goede verhouding hoogte x diameter hebt.
  • Bak af in een oven van 130 graden gedurende 1 à 1 ½ uur. Dit al naar geleng de dikte. Laat daarna de meringue in de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de slagroom op met de vanillesuiker. Verdeel deze over de taart en versier met het fruit.

Notities

Snijd de taart in stukken en verdeel op koude borden.