Fruit. Pavlova met rood fruit.
Porties 4 pers
Ingredienten
- 4 eiwitten
- 150 g kristalsuiker
- 250 g fruit vers, aardbeien frambozen bosbessen…
- 750 ml slagroom
- 1 koffielepel vanillesuiker voor bij de slagoom
- 1 theelepel wijnazijn
- 1/2 theelepel Maïzena
- 1/2 bot peterselie
- 1 beetje boter
- 100 g tuinkers
- aardappelen voor te bakken
Instructies
- Klop de eiwitten bijna stijf in de keukenrobot. Doe er dan de suiker, wijnazijn en de maizena bij. De azijn zorgt ervoor dat de meringes stijf zullen blijven.
- Als de eiwitten stijf zijn en mooi glanzen smeer je ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat je goede verhouding hoogte x diameter hebt.
- Bak af in een oven van 130 graden gedurende 1 à 1 ½ uur. Dit al naar geleng de dikte. Laat daarna de meringue in de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de slagroom op met de vanillesuiker. Verdeel deze over de taart en versier met het fruit.
Notities
Snijd de taart in stukken en verdeel op koude borden.