Lamskroontje met primeurgroentjes en rozemarijnsausje
Porties 6
Ingredienten
- 3 a 4 lam kroontjes
- 1 bot wortel jonge
- 1 broccoli
- 3 tomaten kleine
- 1 bot pijpajuintjes
- 6 aardappelen dikke
- look
- rozemarijn
- tijm
- 1/2 liter lamsfond.
- 1 liter room
- boter
- mosterd
- broodkruim
- 300 g kaas gemalen
Instructies
- Zet kokend gezouten water op en pocheer de broccoli roosjes.
- Schrik in koud water.
- Reinig de pijpajuintjes en pocheer ze ook even.
- Draai de worteltjes in kasteelvorm en pocheer eveneens.
- Snij de tomaat doormidden en prik er een stukje look in, wrijf lichtjes in met mosterd.
- Werk af met wat broodkruim.
- Schil de aardappelen en snij ze met de mandoline in fijn plakjes.
- Zet de room op met peper en zout en wat look.
- Gaar hierin de aardappel.
- Wanneer ze gaar zijn in een ovenschotel plaatsen met wat gemalen kaas en laat de gratin verder bakken gedurende een 15 minuten.
- Ontdoe de kroontjes van het vlies.
- Wrijf in met wat mosterd en kruid met peper en zout.
- Doe hierop wat broodkruim en kleur voorzichtig in de boter.
- Zet de kroontjes nog 10 minuten in de oven op zo’n 180°C, samen met de tomaatjes.
- Warm de saus op en werk af met een beetje boter.
- Voeg dan de fijngesneden rozemarijn toe.
- Sauteer de groentjes in wat boter en kruid flink.
- Schik ze in waaiervorm op de warme borden.
- Leg met behulp van een vorm de gratin erbij.
- Snij de kroontjes in twee, en leg ze onder aan het bord.
- Oversaus en dien op.