Visvelouté van mosseltjes met gebakken gerookt spek
Porties 6
Ingredienten
- 1 kg mosselen
- 1 selder groene
- 1 ui dikke
- 1 liter visfumet
- 100 g boter ongezouten
- tijm
- laurier
- 250 g spek gerookt
- 2 dl room culinaire
- Ricard
Instructies
- Reinig de selder en de ui.
- Snijd in grove brunoise en fruit aan in olijfolie zonder te laten kleuren.
- Voeg de tijm en laurier toe samen met de gewassen mosselen.
- Kruid flink met peper.
- Laat gedurende 5 minuten op hevig vuur en schud regelmatig even op.
- Voeg de kokende visfumet toe en laat nog 5 minuten doorkoken.
- Haal de mosselen uit de jus en verwijder de schelpen.
- Mix het kookvocht en voeg daarna een scheutje Ricard toe en de room.
- Laat weer tot kookpunt komen en werk af met een klontje boter.
- Sauteer de fijne blokjes spek en hou ze warm.
- Doe een drietal mosseltjes in een tasje samen met wat spek en giet er de hete soep over.
- Men kan deze soep ook geven als voorgerecht maar dan in een diep bord.