Sint-Jakobsnootjes met speculaas en gekaramelliseerd witloof -942-

Afdrukken

Sint-Jakobsnootjes met speculaas en gekaramelliseerd witloof -942-

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 8 Sint-Jakobsnootjes met koraal en de lege schoongemaakte schelpen.
  • 2 kropjes witloof
  • 10 cl porto witte
  • 4 speculaasjes
  • 1 koffielepel venkelzaadjes
  • 1 tak bonenkruid
  • 1 takje bladpeterselie
  • 10 g boter
  • 2 el olie
  • versgemalen peper en zout

Instructies

  • Spoel de Sint-Jakobsnootjes onder stromend water en leg ze op keukenpapier.
  • Snij de harde onderkant van het witloof weg en snij de kropjes in de lengte fijn. Stoof ze 5 minuten in een braadpan in de boter. Kruid ze met peper en zout en blus met de porto. Laat iets inkoken en schep alles uit de pan.
  • Giet de olie in dezelfde pan, zet op een hoog vuur en bak de Sint Jakobsnootjes. Kruid ze met peper en zout. Mix de speculaasjes grof met de venkelzaadjes.
  • Bestrooi de Sint-Jakobsnootjes met het speculaasmengsel zodra ze aan beide kanten mooi gekarameliseerd zijn en laat nog 30 seconden bakken terwijl je ze voortdurend omdraait.
  • Dresseer de Sint-Jakobsnootjes in de schelpen en schik er de witloof bij. Voeg blaadjes bonenkruid toe en decoreer met de peterselie. Serveer meteen.

Notities

Robert Soetemans