Kerststbrood, hartig gevuld met ricotta en gedroogde tomaten -943-
Porties 6 pers
Ingredienten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 2 eetlepel olijfolie + extra
- 120 g tomaten gedroogde
- 60 g olijven zwarte , ontpit
- 400 g ricotta
- 1 tijm klein gedroogde
- 2 ei
- 1 snuifje cayennepeper
- 1 rol bladerdeeg uit het koelvak
- 3 takjes tijm
Instructies
- 1. Pel en snipper de ui en de knoflook.Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook glazig. Zet de panvan het vuur en laat afkoelen. Vet de stervormige bakvorm lichtjes in met olie.2. Hak de gedroogde tomaten en de olijvengrof. Verkruimel de ricotta in een mengkom en voeg de tomaten en de olijfolietoe. Voeg de tijm, het ei, cayennepeper en peper en zout toe en meng.3. Rol het deeg uit en besmeer met hettomatenmengsel. Rol alles strak op en snij in stukken van 4 à 5cm breed. Zet zerechtop in de bakvorm. Borstel het losgeklopt ei over het oppervlak en bak inongeveer 30 minuten goudbruin in de oven. Laat wat afkoelen en decoreer mettijm.
Notities
Robert Soetemans