Zalm. Florentijnse toast voor Inneken
Porties 4
Ingredienten
- 4 sneden brood dikke, wit vierkantig
- 4 eieren
- 1/2 kg spinazie verse jonge
- 4 sneetjes zalm gerookte
- weinig boter
- 1 dl room
- pezo
- muskaatnoot.
- olijfolie
Instructies
- Van het brood snijdt men mooie vierkante dikke toasten die men een inkeping geeft zodat er een dekseltje verschijnt , daarna bakt men ze mooi goud bruin in boter en olijfolie.
- Wanneer gebakken legt men deze op keukenpapier zodat het vet er kan intrekken.
- We verwijderen het dekseltje en het broodkruim.
- De eieren klopt men los en kruiden deze met de room en peper en zout.
- De spinazie wast men en stooft deze snel gaar in boter, kruiden met peper, zout en muskaat.
- Men vult de toast met de spinazie.
- Van de eieren maakt men roereieren (niet te droog).
- Men napeert de spinazie met de roereieren, werken af met het sneetje zalm, dekseltje erop en men dient dit alles warm op
- Bediening
- Op een warm bord die men met wat paprika poeder versiert.