Zalm. Florentijnse toast voor Inneken -355-

Afdrukken

Zalm. Florentijnse toast voor Inneken

Porties 4

Ingredienten

  • 4 sneden brood dikke, wit vierkantig
  • 4 eieren
  • 1/2 kg spinazie verse jonge
  • 4 sneetjes zalm gerookte
  • weinig boter
  • 1 dl room
  • pezo
  • muskaatnoot.
  • olijfolie

Instructies

  • Van het brood snijdt men mooie vierkante dikke toasten die men een inkeping geeft zodat er een dekseltje verschijnt , daarna bakt men ze mooi goud bruin in boter en olijfolie.
  • Wanneer gebakken legt men deze op keukenpapier zodat het vet er kan intrekken.
  • We verwijderen het dekseltje en het broodkruim.
  • De eieren klopt men los en kruiden deze met de room en peper en zout.
  • De spinazie wast men en stooft deze snel gaar in boter, kruiden met peper, zout en muskaat.
  • Men vult de toast met de spinazie.
  • Van de eieren maakt men roereieren (niet te droog).
  • Men napeert de spinazie met de roereieren, werken af met het sneetje zalm, dekseltje erop en men dient dit alles warm op
  • Bediening
  • Op een warm bord die men met wat paprika poeder versiert.