Frambozen met “bulle” en citroencrème -602-

Afdrukken

-

Porties 25 bulles

Ingredienten

  • ____Voor de Bulle
  • 3,4 dl melk lauwe
  • 50 g boter gesmolten
  • 16 g gist droge
  • 100 g suiker
  • 1 snuifje kardemon
  • 1 Snuifje zout
  • _____Voor de amandelboter
  • 50 g boter op kamertemperatuur
  • 20 g marsepein
  • _____Voor de citroencrème
  • 1 dl citroen sap opkoken
  • 2 citroenen raspen , schil van
  • 130 g boter
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 1/2 dl room
  • _____Voor de versiering
  • poedersuiker
  • citroenmelisse

Instructies

  • Voeg bij de melk kardemon en kaneel.
  • Meng melk, bloem en gist in de keukenrobot (of manueel).
  • Bewerk gedurende een 10-tal minuten. De boter en suiker toevoegen achter een 5-tal minuten en nog later het zout.
  • Neem het deeg eruit en bewerk het nog een paar minuten op de tafel.
  • Laat een 10-tal minuten rusten.
  • Rol kleine platte balletjes van 45g, en laat ze rijzen gedurende een 15-tal minuten. Het rijzen zo mogelijk in een voorverwarmde oven van +/-45°
  • Meng boter met marsepein en smeer dit over de deegballetjes duw er een putje in.
  • Laat nogmaals 12' rijzen. De bulles moeten in volume +/- verdubbeld zijn.
  • Bak de bulles af in een voorverwarmde oven van 220° op warme lucht, gedurende een 11-tal minuten tot ze lichtbruin zijn
  • Citroencrème:
  • Meng citroensap, schil, boter, suiker en eieren. Breng het tot bijna aan het kookpunt ( van het vuur nemen bij het eerste belletje). Giet het door een zeef en laat het koud worden.
  • Klop de room stijf en meng voorzichtig door de citroen crème.
  • Verdeel de citroen crème op de warme gebakjes.
  • bovenop veel frambozen. Werk af met poedersuiker en garneer met kruiden.
  • Christer Elfving voor Deldiche