Breydelspek, cheesy dish -186-
Porties 4
Ingredienten
- 250 g truffelchampignons
- 1 reblochon
- 1 savooikool
- 250 g aardappel.
- schijfjes breydelspek
- muskaatnoot.
- pezo
Instructies
- De koolbladeren losmaken en blancheren en daarna verfrissen.
- De aardappel gaarkoken in de schil.
- De champignons afgieten en eminceren.
- Een pan of een ovenvorm inwrijven met boter, uitbekleden met schijfjes breydelspek.
- Hierop de blaadjes groene kool schikken en de uiteinden over de rand laten hangen.
- De rebluchon overlangs snijden, 1 helft op de kool schikken.
- Daarop een laag gebakken schijfjes aardappel, een laag truffelchampignons en terug een laag aardappelen.
- Het geheel afdekken met de andere helft van de kaas.
- De overhangende koolblaadjes dichtvouwen evenals de spek.
- Goed aandrukken, enkele klontjes boter, 45 minuten in de oven aan ongeveer 180°C.
- Omkeren en tippen uitsnijden.
- Kan geserveerd worden met een goede vleesjus.