Scampi's, Thaise soep -825-
Porties 16 porties
Ingredienten
- 1/5 Chinese kool
- 1 bosje pijpajuin
- 4 plakjes gemberwortel verse
- 50 g champignons
- 16 scampi's
- 2 l visbouillon
- 4 eetlepel limoensap vers
- 2 eetlepel korianderblaadjes gehakt
- 2 eetlepel vissaus
- 2 teentjes look geperste
- 1 chilipepertje in ringetjes gesneden
Instructies
- Pel de scampi’s, maar laat het staartstukje zitten.
- Snij de kool in fijne reepjes en de pijpajuin in 3 cm lange schuine stukken.
- Schil de gemberplakjes en halveer de champignons.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg de vissaus, look, gember, chili en pijpajuin toe.
- Laat 2 minuten koken en voeg dan de champignons en Chinese kool erbij.
- Roer de scampi’s door de soep.
- Breng weer aan de kook tot de scampi’s roze kleuren en gaar zijn.
- Breng op smaak met limoensap.
- Werk af met verse koriander en serveer.