Sinaasappel, carpaccio met framboosje en honing -305-

Afdrukken

Sinaasappel, carpaccio met framboosje en honing

Porties 4

Ingredienten

  • 2 sinaasappels
  • 100 g frambozen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing vloeibare
  • 1 scheutje cassis

Instructies

  • Schil de sinaasappel à vif en snij deze in dunne schijfjes.
  • Verwijder de pitjes.
  • Men maakt een vinaigrette van de honing en de olijfolie en parfumeert deze met een scheutje cassis.
  • Men pureert 50g frambozen en voegt deze aan de dressing toe.
  • Bediening
  • Men schikt de schijfjes sinaasappel op een koud bord en napeert deze met de dressing.
  • Men versiert met de rest van de frambozen en enkele stukjes muntblaadje.

Notities

Men kan er altijd een bolletje vanille ijs bijvoegen maar dit is geen absolute must. Dranktip: een likeur op basis van sinaasappel.