Millefeuille -415-

Afdrukken

Millefeuille

Porties 10

Ingredienten

  • 1 bladerdeeg groot vel
  • 1 pot abrikozenjam
  • ___Voor suikerglazuur
  • 30 g poedersuiker
  • 10 g water
  • ___Voor de crème patissière :
  • 1 liter melk volle
  • 1 dl room
  • 220 g kristalsuiker
  • 1 vanillestok doorgesneden
  • 100 g maisbloem
  • 5 ei dooiers

Instructies

  • Voor de crème patissière : Kook de melk met de room, 70 gr kristalsuiker en de vanillestok. Klop de eidooiers op samen met 150 gr suiker en de maisbloem, giet er de melk bij. Laat dit mengsel dikken op het vuur tot een stevige massa.
  • Leg het vel bladerdeeg op een bakplaat, plaats naast het deeg kleine vuurvaste steuntjes (bv kleine dresseerringetjes) en leg er een bakrooster op; zo kan het deeg niet rijzen.
  • Bak het vel af in een voorverwarmde over op 200 °C.
  • Laat het afkoelen en snijd het in rechthoeken.
  • Maak het glazuur door het water beetje bij beetje door de poedersuiker te roeren tot er een dik – net smeerbaar – beslag ontstaat.
  • Verdeel de crème patissière over de helft van de bladerdeegrechthoeken, dek af met de andere helft.
  • Besmeer de bovenkant eerst met de abrikozenjam en daarna met de suikerglazuur.
  • Bediening
  • Op een dessert bordje.