
Sushi maki sour haring -842-
Porties 4
Ingredienten
- 250 gram sushi rijst
- 3 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel zout
- 2 theelepels suiker
- 4 zeewiervellen
- 4 zure haringen
- 200 gram wakame zeewiersalade
Instructies
- Was de sushirijst en kook deze vervolgens gaar in water met zout. Als de rijst de juiste garing heeft bereikt, voeg dan de azijn toe om de garing te remmen.
- Voeg vervolgens de suiker toe en laat de rijst afkoelen.
- Snijd de zure haring in repen.
- Leg een zeewiervelletje op het sushimatje en leg hierop een bultje rijst en verdeel dit ietwat met natte vingertoppen.
- Leg hierop de wakame salade en de repen haring.
- Strooi eventueel hier enkele kappertjes en citroenschil tussen.
- Rol de sushi vervolgens strak op en laat de sushirol afkoelen.