Gazpacho van kerstomaatjes met gembercrème -985-
Ingredienten
- 0,25 kg kerstomaten
- 50 ml olijfolie
- 0,06 ui rode
- 0,06 paprika rode
- 0,06 komkommer
- 0,25 el sherryazijn
- 0,25 koffielepel suiker
Gembercrème:
- 1 cm gember verse
- 0,25 look teentje
- 0,25 limoen de zeste en het sap
- 0,25 chilipeper rode, ontpit en in ringetjes
- 0,5 el olijfolie
Afwerking:
- 20 gr serranoham
- olijfolie
Instructies
- Verdeel de serranoham over een met bakpapier beklede bakplaat en zet gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden.
Gembercrème.
- Rasp de gember, de knoflook en de zeste van de limoen in een kommetje. Meng hier nog het sap van de limoen, de rode peper en de olijfolie onder.
Gazpacho.
- Halveer de kerstomaatjes en doe ze samen met de olijfolie in de blender. Blend het geheel al eens tot een gladde massa. Voeg nu ook de rode ui, de rode paprika, de komkommer, de sherryazijn en de suiker toe. Kruid met zout en laat minstens vijf minuten lang blenden. Hierdoor krijg je een fluweelzachte textuur in je gazpacho. Voeg nu nog een eetlepel van de gembercrème toe aan de blender en laat nog een laatste keer kort mixen.
Afwerking
- Laat de serranoham afkoelen en hak vervolgens met een mes tot een grove crumble.