Tortillachips en tapenades -826-
Ingredienten
Olijventapenade
- 400 g olijven zwarte, ontpitte
- 2 tenen look
- 0,5 bussel peterselie
- 4 ansjovis gezoute
- 3 eetlepels kappertjes
- 1 citroen sap en zeste van
- olijfolie
- 0,5 bussel basilicum
Tomatensalsa
- 4 tomaten
- 100 g zongedroogde tomaten
- 0,25 bot peterselie
- 0,25 bot basilicum
- 1 teentje look
Tortillachips
- tortillachips
- chimichuri kruiden
- garam masala kruiden
Instructies
Olijventapenade:
- Mix alle ingrediënten fijn met de thermomix of hak heel fijn met een chefmes.
- Kruid met de pepermolen.
Tomatensalsa
- De zongedroogde tomaten fijnhakken in de thermomix samen met zijn olie, eventueel olijfolie extra vierge toevoegen.
- Dan de peterselie en de basilicum heel kort mee hakken meng de massa met fijn gehakte look en brunoise van tomaat.
- Kruid met peper en grof zout.
Tortillachips
- Tortilla insmeren met een mengeling van olie met chimichuri of garam masala kruiden.
- Snij driehoekjes en bak de tortilla kort af in een oven op 195°C.