Rijstnoedelsoep met kip -690-

Print Friendly, PDF & Email
Afdrukken

Rijstnoedelsoep met kip

Ingredienten

  • 1 kg kip kleine
  • 3 l water
  • 1 daikon witte radijs
  • 2 steranijs
  • 2 stokjes kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 30 g gember verse
  • 500 g rijstnoedels droge vann 3 mm
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 teelepels suiker
  • 2 eetlepels hoisinsaus zwarte bonensaus
  • 4 lente uitjes groen van in ringen gesneden
  • 1/2 bussel koriander
  • 100 g basilicum Aziatische , facultatief
  • 1 ui

Instructies

  • Was de kip. Snij de ui in stukken.
  • Bak steranijs, gember, kaneelstokjes, kruidnagels even in een pan met anti-kleeflaag. Gebruik hiervoor geen vetstof.
  • Giet 3 liter water in een pot en breng aan de kook.
  • Leg de kip, ui en radijs in het water. Zet op een klein vuur en schuim af.
  • Voeg de gember, steranijszaad, kruidnagels, en kaneelstokjes toe.
  • Laat gedurende 1 uur op een klein vuur koken. De kip is gaar als het vlees makkelijk van de beentjes valt.
  • Vis de kip uit het kookvocht. Verdeel het vlees in kleine stukjes.
  • Houd apart.
  • Week de rijstnoedels gedurende 30 minuten in lauw water. Breng water aan de kook.
  • Doe de geweekte noedels gedurende 30 seconden in het kokende water.
  • Schep de noedels eruit met een zeef.
  • Leg de gekookte rijstnoedels in een grote soepkom.
  • Leg de gekookte kip er bovenop en overgiet met de gezeefde, kokende bouillon.
  • Garneer met korianderblaadjes, lente-ui en zwarte bonensaus.