Fish and chips op een stokje -844-
Porties 4
Ingredienten
- 1 zoete aardappel
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 g koolvisfilet zonder vel
- 2 el tarwebloem
- 1 eiwit
- 3 eetlepe panko
- 2 takjes krulpeterselie
- 2 eetlepe tartaarsaus
- versgemalen peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Schil de zoete aardappel en snijd er frieten van. Schep in een ovenschaal met de olijfolie en kruid rijkelijk met zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
- Laat de zoete aardappel in ongeveer 35-40 minuten roosteren in de oven, ze moet net gaar zijn.
- Snijd niet te kleine blokjes van de koolvis en kruid met zout en peper.
- Haal de blokjes koolvis door de tarwebloem, vervolgens door losgeklopt eiwit en ten slotte door de panko. Zorg dat ze rondom bedekt zijn met een mooi laagje panko.
- Frituur de topjes peterselie zeer kort in de friteuse van 170 °C, schep ze er direct uit en laat goed uitlekken
- Frituur de blokjes schelvis mooi goudbruin en krokant in de friteuse, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
- Steek de blokjes vis en zoete aardappel op prikkers en lepel er een beetje tartaarsaus over.
- Garneer met de gefrituurde peterselie.