Fish and chips op een stokje -844-

 

Afdrukken

Fish and chips op een stokje -844-

Porties 4

Ingredienten

  • 1 zoete aardappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g koolvisfilet zonder vel
  • 2 el tarwebloem
  • 1 eiwit
  • 3 eetlepe panko
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 2 eetlepe tartaarsaus
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Schil de zoete aardappel en snijd er frieten van. Schep in een ovenschaal met de olijfolie en kruid rijkelijk met zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
  • Laat de zoete aardappel in ongeveer 35-40 minuten roosteren in de oven, ze moet net gaar zijn.
  • Snijd niet te kleine blokjes van de koolvis en kruid met zout en peper.
  • Haal de blokjes koolvis door de tarwebloem, vervolgens door losgeklopt eiwit en ten slotte door de panko. Zorg dat ze rondom bedekt zijn met een mooi laagje panko.
  • Frituur de topjes peterselie zeer kort in de friteuse van 170 °C, schep ze er direct uit en laat goed uitlekken
  • Frituur de blokjes schelvis mooi goudbruin en krokant in de friteuse, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
  • Steek de blokjes vis en zoete aardappel op prikkers en lepel er een beetje tartaarsaus over.
  • Garneer met de gefrituurde peterselie.