Chocolade. Bieramisu van witte chocolade en Lindemans framboise -553-

Print Friendly, PDF & Email
Afdrukken

Bieramisu van witte chocolade en Lindemans framboise

Porties 6 porties

Ingredienten

  • 4 eieren
  • 100 g chocolade witte
  • 40 g suiker
  • 50 ml melk volle
  • 230 g mascarpone
  • 100 ml frambozen coulis
  • 100 ml frambozenbier
  • boudoirkoekjes
  • amandel schilvers, geroosterde
  • blaadjes munt

Instructies

  • Laat de chocolade met de melk op lage temperatuur smelten en roer en de mascarpone onder (van het vuur af
  • Dit alles goed opkloppen
  • Dan de eidooiers en de suiker wit kloppen en mengen met de mascarpone
  • Daarna de eiwitten stijf kloppen en onder dit alles voorzichtig spatelen
  • De coulis en het bier mengen in een diep bord doen en er de lange vingers indompelen
  • Op een bord of in een breed glas plaatst men enige lange vingers daarop de kaas en enkele verse frambozen terug een laag koekjes en dan kaas tot alles mooi verdeeld is
  • In de koelkast laten opstijven
  • Voor verbruik afwerken met de amandel schilfers en een mooi takje munt