Kerriesoepje met kip
Porties 4 pers
Ingredienten
- 2 uien
- 2 prei wit
- 1 stengel selder witte
- 1 appel
- 2 tomaten
- rode paprika
- 1 kip filet
- Kippenpasta
- Curry poeder
- pezo
- room
- boter
- koriander gehakte
Instructies
- De prei, selder, ui, appel en paprika reinigen en goed wassen. Daarna in wat boter aan stoven zonder te kleuren, de curry erbij, eventjes laten stoven en dan bevochtigen met de kippenbouillon. De kipfilet erbij en alles op een zacht vuurtje laten garen.
- De gegaarde kip in stukjes snijden.
- De tomaten pellen ontpitten en in dobbelsteentjes snijden.
- De soep mixen, door een chinees steken en afsmaken .
- De stukjes kip en tomaten erbij doen, eens opkoken, van het vuur verwijderen, de gehakte koriander erbij en opdienen.
Notities
De curry moet men smaken maar mag zeker niet overheersen!