Waterkersroom
Porties 4
Ingredienten
- 1 ui
- 1/2 prei
- beetje selder
- 2 botten waterkers
- 1 beetje boter
- 1 l Kippenbouillon
- scheutje room
- pezo
- bindmiddel
Instructies
- Men snijdt de blaadjes van de steeltjes en bewaart deze voor het garnituur.
- De gewassen steeltjes en de gewassen soepgroenten snijdt men in stukjes en dit alles wordt in een weinig boter aangestoofd, bevochtigen met de kippenbouillon en een veertigtal minuten laten trekken.
- De soep mixen en daarna door een fijne zeef doen.
- De gewassen blaadjes maalt men met een weinig water in een fijnmaler.
- Dit wordt op het laatste moment, samen met de room aan de kokende soep toegevoegd.
- Afsmaken en opdienen.
- Bediening
- In een warm soepbord.
Notities
De soep niet te lang meer laten koken na het toevoegen van de gemalen blaadjes, anders wordt ze grijs en heeft men een mindere waterkers smaak.