Garnalen, mini bouché
Porties 30
Ingredienten
- 250 cl room
- blanke roux
- ketchup
- 100 g kaas gemalen
- pezo
Instructies
- De room aan de kook brengen.
- Binden met de blanke roux (dikke Bechamelle saus).
- Ketchup toevoegen tot een roze kleur wordt bekomen.
- 50g gemalen kaas toevoegen en afsmaken.
- De garnalen worden op het laatste toegevoegd.
- Na afkoeling de bouchés opvullen en de resterende kaas overstrooien.
- Afbakken in een warme oven.
Notities
Blanke roux: 1/3 gesmolten boter vermengen met 2/3 bloem Dient voor witte sausen, veloutés en soepen Bruine roux: 1/3 gesmolten boter vermengen met 2/3 bloem ofwel kleurt men de roux in de oven, ofwel eerst de bloem in de oven kleuren dient voor bruine sausen Garnalen steeds op einde toevoegen om “rubbersmaak” te voorkomen.