Humus -926-

Print Friendly, PDF & Email

Afdrukken

Humus -926-

Porties 6 personen

Ingredienten

  • 450 g kikkererwten
  • 5 - 7 g baking soda zuiveringszout, natriumbicarbonaat, dubbelkoolzure soda
  • 4 l water 2 x 2 l
  • 2 teentjes look
  • 180 g tahini
  • zout
  • citroen sap
  • za’atar
  • water ijskoud

Instructies

  • Kikkererwten met soda in 2 l water 1 nacht laten weken in de ijskast.
  • Zet de kikkererwten met de baking soda en 2 l water op vuur. Laat opkoken en afschuimen. Kook verder op een laag vuur en onder deksel gedurende +/- 50 min. Giet af en laat de kikkererwten koud worden.
  • Hou een deel van de kikkererwten apart voor de afwerking.
  • Mix eerst de overige kikkererwten en dan met de rest, zonder de tahini, fijn. Giet de tahini erbij en mix verder. Smaak af.
  • Serveer in een kom met de hele kikkererwten, olijfolie en za’atar

Christer Elfving