Humus -926-
Porties 6 personen
Ingredienten
- 450 g kikkererwten
- 5 - 7 g baking soda zuiveringszout, natriumbicarbonaat, dubbelkoolzure soda
- 4 l water 2 x 2 l
- 2 teentjes look
- 180 g tahini
- zout
- citroen sap
- za’atar
- water ijskoud
Instructies
- Kikkererwten met soda in 2 l water 1 nacht laten weken in de ijskast.
- Zet de kikkererwten met de baking soda en 2 l water op vuur. Laat opkoken en afschuimen. Kook verder op een laag vuur en onder deksel gedurende +/- 50 min. Giet af en laat de kikkererwten koud worden.
- Hou een deel van de kikkererwten apart voor de afwerking.
- Mix eerst de overige kikkererwten en dan met de rest, zonder de tahini, fijn. Giet de tahini erbij en mix verder. Smaak af.
- Serveer in een kom met de hele kikkererwten, olijfolie en za’atar
Christer Elfving